By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Cookie Policy for more information.

Pesäpallon huippuseura Kempeleen Kirin menestyksen salaisuus on pitkäjänteisyys

10.3.2023


Kempeleen Kiri (KeKi) on vuonna 1915 perustettu kempeleläinen urheilun yleisseura, jonka lajeihin kuuluu myös Suomen kansallisurheilulaji pesäpallo. Seuran toiminta on poikkeuksellisen laadukasta ja pitkäjänteistä sekä junioreissa että aikuistasolla. Seuran puheenjohtaja ja yksi vastuuvalmentajista kertovat miten ja miksi seurassa hyödynnetään digitaalista valmennustyökalua.

Kilpaurheilupolku ja kokonaisvaltainen urheilija

Pesäpallon vastuuvalmentaja ja valmennussovelluksen hyödyntäminen.

Kempeleen Kirissä halutaan profiloitua vahvan junioritoiminnan seuraksi. KeKillä on kaikissa ikäluokissa sekä tyttöjen että poikien juniorijoukkueet. KeKissä valmennetaan urheilijoita kokonaisvaltaisesti ja tavoitteellisesti. Tämän tukemiseksi seurassa hyödynnetään Qridi Sport valmennustyökalua. Se on otettu käyttöön muun muassa KeKin vanhimpien poikajunioreiden arjessa. C-B ikäisten poikajunioreiden vastuuvalmentaja Erno Hautamäki on innoissaan Qridi Sport valmennussovelluksesta ja sen mahdollisuuksista auttaa valmentajia urheilijoiden tukemisessa.

"Olemme käyttäneet Qridiä nyt vuoden alusta ja olemme havainneet sen tukevan hyvin kilpaurheilijapolkuamme. Olemme kirjanneet Qridiin kaikki testitulokset, joten urheilijoiden on helppo seurata omaa kehitystään. Lisäksi olemme hyödyntäneet Qridiä tämän kauden teemassamme eli kokonaisvaltaiseen urheilijana elämiseen kasvamisessa. Pelaajat ovat vastanneet päivittäin lyhyeen harjoitusvalmiusindeksikyselyyn, jossa he arvioivat omaa untaan sekä palautumistaan. Näin osallistamme pelaajia ja opetamme heitä analysoimaan omia tuntemuksiaan. Samalla pääsemme seuraamaan harjoittelun kuormittavuutta”, kertoo Hautamäki.

Videotyökalu auttaa pelien analysoinnissa ja yksilöllisessä palautteessa


Pesäpallon harjoituspeli Kempele areenalla.

Otteluvideoiden hyödyntäminen ovat tärkeä osa nykyaikaista urheilua. Niiden hyödyntäminen helposti ovat oleellinen osa pelitaktista valmentamista. Lisäksi videoita hyödynnetään osana pelaajien kehittymistä, koska niiden avulla pelaajat saavat valmentajilta yksilöllisempää palautetta omista suorituksista. 

Kempeleen Kirin Vastuuvalmentaja Hautamäki näkee pelivideoiden hyödyntämisen ja analysoinnin tärkeäksi osaksi laadukasta valmennustyökalua. “Qridi Sportin uusi videotyökalu tarjoaa puolestaan hyvän välineen pelien analysointiin sekä pelaajakohtaisen palautteen jakamiseen. Tämä tukee hyvin yksilölähtöistä pelaajakehitystä ja tavoitettamme saada jatkossa enemmän KeKi-kasvatteja myös miesten superpesisjoukkueeseen”, tiivistää vastuuvalmentaja Hautamäki. 


Pitkäjänteistä kehittämistyötä

Voittaminen urheilussa ja pesäpallo

KeKissä on tehty vuosia laadukasta kehittämistyötä, jossa pitkäjänteinen menestyminen ovat tekemisen ytimessä. Viime vuosina seura onkin noussut aikuisten pääsarjakartalle sekä naisten että miesten joukkueissa.

"Jotta pääsarjatasolla voidaan menestyä pitkäjänteisesti, on juniorityön oltava kunnossa. Tähän on panostettu viime vuosina askel kerrallaan niin olosuhteiden kuin valmennuksen osalta. Yhteistyömme Qridin kanssa liittyy nimenomaan tähän toiminnan kehittämiseen. Digitaaliset työkalut ovat osa tämän päivän arkea ja myös huippupesäpalloiluun ne voivat tuoda uusia ulottuvuuksia. Qridi Sportin avulla meidän valmentajat voivat aiempaa selvästi helpommin kerätä ja jakaa tietoa, kuten myös kommunikoida tiimin jäsenien kanssa", kertoo Kempeleen Kirin pesäpallojaoston puheenjohtaja Juha-Matti Ranta.

Kempeleen Kirissä tiedetään, että menestys perustuu tinkimättömään työntekoon ja jatkuvaan kehittymiseen. “Tarvitaan intohimoa sekä halua ja kykyä oppia ollakseen valtakunnan huippuseura. Kempeleen Kiri haluaa seurana edustaa pesäpallon parhaita puolia ja tarjota upeita elämyksiä niin pelaajille kuin katsojille”, kiteyttää puheenjohtaja Ranta.

Lisätietoja seuran toiminnasta:

Kempeleen Kirin puheenjohtaja Juha-Matti Ranta
https://www.kempeleenkiri.fi/pesis/


Lisätietoja Qridi Sportin valmennustyökalusta:

Toni Eskola
www.qridisport.com

Kuvat:

Miska Peltoniemi ja Lassi Karvonen